×
 

MEDIE-

GYMNASIET

Man hittar oss i kreativa och anrika lokaler centralt mellan Brunnsparken och Domkyrkan. Hos oss får du hänga med proffsiga och engagerade lärare som alla gör sitt bästa för att du ska nå dina mål och drömmar. Vi tror att du skulle trivas och hoppas att även du vill plugga på något av de spännande, högskoleförberedande program vi erbjuder.

Här utbildas framtidens opinionsbildare, kreatörer och innovatörer inom medier och samhällsvetenskap. Det här är skolan för dig som vill utveckla din kreativitet, som brinner för att dokumentera, påverka och forma vår samtid. Tillsammans med oss kan du bli en värdefull pusselbit i mediebranschens och samhällets framtida behov.

Nedan listar vi vår historia som gymnasieskola:

2003 Skolan startar på Kungsgatan med en klass på Medieprogrammet med inriktningarna rörlig bild, fotografik bild, grafisk kommunikation och textkommunikation.

2006 Mediegymnasiet flyttar in i våra nuvarande lokaler på Södra hamngatan.

2009 har Mediegymnasiet vuxit och vi har ca 280 elever.

2011 gjordes en ny gymnasiereform där Medieprogrammet försvann och våra inriktningar fördelades på Estetiska programmet och Samhällsprogrammet.

2015 startar vi inriktningen beteendevetenskap på Samhällsprogrammet.

2016 startar vi programmet för Språkintroduktion

2019 byter NTI Mediegymnasiet namn till Mediegymnasiet by LBS

REALITY CHECK

Lära dig om branschen i riktiga projekt och produktioner som P3 Guld-galan eller Melodifestivalen.

WE ARE ONE

Här finns en speciell anda, en sammanhållning och en plats där du får vara dig själv tillsammans med andra.

EDUCATE FOR CHANGE

En engagerad, inspirerande lärarkår väntar på dig hos Mediegymnasiet. Tillsammans gör vi världen bättre!

Roy

Roy Jörgensen brinner för sitt yrke och har arbetat som rektor i många år. Han tycker att det viktigaste på skolan är att både personal och elever trivs och blir utmanade inom sina intressen, men också att alla elever ska ges möjlighet att gå ut med en gymnasieexamen.

– Jag är ute bland eleverna varje dag och min dörr är i princip alltid öppen.

Jag vill att eleverna ska ha alla förutsättningar att lyckas, de ska kunna göra sitt bästa i skolan och veta att vi finns där för dem när de behöver hjälp och uppmuntran. Det är ett gemensamt uppdrag vi alla har på skolan - att bry oss om varandra, och det tror jag är en viktig del av den uppskattade sammanhållningen här.

LÄRA FRÅN BRANSCHEN

På MEDIEGYMNASIET får du lära dig om branschen genom att redan från dag ett bli en del av den. Här får du delta i riktiga projekt och produktioner som P3 Guld-galan och Melodifestivalen. I Mediegymnasiets concept - Mediatalks får du uppleva branschnära föreläsningar och workshops både på plats i skolan, externt och via nätet. Sedan två år tillbaka är vi också en FN-certifierad skola, vilket innebär ett stort fokus på internationalisering med FN-rollspel som en del av utbildningen. Så om du, precis som vi, vill förändra världen till det bättre så är det här skolan för dig!

Elev står med sin tavla på Mediegymnasiet.

ÄMNESLÄRARE MED "BRINN"

På MEDIEGYMNASIET väntar en engagerad, inspirerande, lärarkår med gedigen branscherfarenhet, djup kunskap inom produktion och stort samhällsengagemang. Här har vi passion för våra ämnen och arbetar ständigt och systematiskt för att utveckla pedagogik, kvalitet och spännande utbildningsinnehåll för dig som elev. Din utveckling och hur du mår är det viktigaste för oss! Därför satsar vi extra på elevhälsan och har ett dedikerat team bestående av specialpedagog, skolsköterska och skolkurator som finns här för dig.

Elev sitter i korridoren och pluggar på sin skoldator.