×
 

Kan jag söka till Mediegymnasiet?

Vi har fortfarande platser kvar på samhällsprogrammet och det estetiska programmet. Är du intresserad av att söka till oss? Kontakta då gymnasieantagningen. Gymnasieantagningen ansvarar över byte av gymnasieskola under sommaren men vi som skola tar över antagningen till hösten.

Om du vill se steg för steg hur antagningen fungerar och hur du ändrar ditt val under sommaren finns mer information på gymnasieantagningen.

Glad elev som håller i en filmkamera

VI SES TILL HÖSTEN!

Hej på dig nya etta, så kul att du har sökt till Mediegymnasiet by LBS! Nu när du är en av oss vill vi ge dig lite mer info om när vi börjar och vad du kan förvänta dig. Först och främst, i början av juli antagningen klar och du kan gå in och tacka ja till utbildningen på antagningswebben.

Du börjar den onsdagen den 18 augusti klockan 10.00 med ett upprop! Första dagen får du träffa klassens två mentorer och dina blivande klasskompisar. Ni som ettor får ha skolan för er själva innan under dagen. Du får gå en rundvandring på skolan, får information om skolan samt schema och skåp och information om vad sker resten av veckan. Under dagen äter du en gemensam lunch tillsammans med dina nya klasskamrater och dina mentorer.

Torsdagen den 19 augusti kommer ni att ha en aktivitetsdag tillsammans med klassen där ni lär känna varandra och mentorerna lite bättre.

Fredag den 20 augusti börjar undervisningen med en mjukstart. Du kommer då också att fotograferas samt träffa skolsköterska och studie-och yrkesvägledare.

Den första tiden på skolan är viktig och det är många minnen och vänskapsband som skapas, ta tillfället i akt och njut av ditt nya liv på gymnasiet. Vi lovar att du kommer få uppleva en riktigt härlig och utvecklande tid hos oss

/ Rektor, Roy

Elev som bläddrar i en bok

FRÅGOR OCH SVAR INFÖR DITT GYMNASIE-VAL

DIGITAL FRÅGEBANK TILLGÄNGLIG 24-7

Här har vi gjort ett försök att göra oss så tillgängliga för frågor som det bara går, på ett sätt som dessutom ger er en känsla för vår skola och stämningen här. Vi hoppas att ni ska ha nytta och glädje av alla svar vi ger nedan. Välj å vraka!