×

 

CHANGE

LIVES

ESTETISKA PROGRAMMET – ESTETIK OCH MEDIA

FILM & POSTPRODUKTION

Med alla sina miljoner tittare står Netflix för 15% av världens internettrafik. Om du vill skapa nästa Netflix-succé, streamade event och slående dokumentärer, långfilm eller vacker konstfilm? Då är vår fördjupning Film & Postproduction rätt för dig.

I dagens medielandskap tar film och rörlig grafik ett allt större utrymme som budskapsbärare och blir en större maktfaktor för varje dag som går. Att ha kunskaper kring rörlig bild och hur man effektivt berättar den story publiken vill ha är färdigheter som branschen skriker efter!

Du behöver ingen förkunskap om film och redigering för att söka till oss, bara ett brinnande intresse - vi lär dig resten!

Lärarna på Film & Postproduction

Det estetiska programmet ger dig behörighet att plugga vidare på högskolan.

Exempel på jobb i branschen: Producent, filmare, redigerare och manusförfattare. Andra exempel på yrken: lärare, polis eller jurist.

VAD LÄR JAG MIG?

Här får du lära dig hantverket att filma men också postproduction som innebär klippning, rörlig grafik, redigering och färgstyrning. Givetvis jobbar du med Premiere och After Effects från Adobe CC, och har tillgång till ny, spännande kamera och ljudteknik. Vi ger dig också möjlighet att arbeta med externa företag och personer som ger dig riktiga uppdrag, allt för att du ska få uppleva hur det är i yrkeslivet. Du arbetar i team med olika projekt där ni gör allt från idé till manus och färdig produkt.

ESTETISKA PROGRAMMET

Eftersom utbildningen är baserad på det nationella estetiska programmet med inriktningen estetik och media ger den dig behörighet att läsa vidare på högskola eller universitet. Om du vid utbildningens slut vill fortsätta fördjupa dig är du både behörig och väl förberedd att ta dig an antagningsprov och studier på eftergymnasial nivå.

OM ANSÖKAN

SÅ SÖKER DU

Du ansöker via webben för gymnasieantagning i din kommun. Om du går i grundskolan, kommer du att få ett lösenord hemskickat. När du ansöker, behöver du en sökkod. Du hittar sökkoderna på varje programsida i katalogen. Sista ansökningsdag är olika beroende på vilken kommun du bor i. Kolla med din studie- och yrkesvägledare om du är osäker eller gymnasieantagningen.

Film & Postproduction

Gymnasiegemensamma ämnen

 
1250
Ämnen
Poäng
Engelska 5
100
Engelska 6
100
Historia 1b
100
Historia 2b - kultur
100
Idrott och hälsa 1
100
Matematik 1b
100
Naturkunskap 1b
100
Religionskunskap 1
50
Samhällskunskap 1b
100
Svenska 1
100
Svenska 2
100
Svenska 3
100
Gymnasiearbete
100

Programgemensamma karaktärsämnen

 
150
Ämnen
Poäng
Estetisk kommunikation 1
100
Konstarterna och samhället
50

Inriktning

 
400
Ämnen
Poäng
Digitalt skapande 1
100
Medieproduktion 1
100
Medieproduktion 2
100
Medier, samhälle och kommunikation 1
100

Programfördjupning - Film & Postproduction

 
500
Ämnen
Poäng
Film- och TV-produktion 1
100
Film- och TV-produktion 2
100
Filmproduktion
100
Tv-produktion
100
Journalistik, reklam och information 1
100

Individuellt val

 
200
Välj 200 poäng. Alla kurser är 100 poäng (utom psykologi 1 och 2a).
Ämnen
Poäng
Kriminologi
Fotografisk bild 1
Animation
Naturkunskap 2
Gränssnittsdesign
Psykologi 1
Psykologi 2a
Matematik 2b
Matematik 3b
Fotografisk bild 1
Engelska 7
Entreprenörskap
Idrott och hälsa 2
Grafisk kommunikation 1
Film-och TV-produktion 1
Totalt
200
Summa 2500

JOIN US.

Vi utbildar dig för framtidens kreativa branscher. LBS är det självklara gymnasievalet för dig som är intresserad av en kreativ framtid och som vill ha högskolebehörighet efter gymnasiet. På LBS får du bästa möjliga förutsättningar att kunna påverka din egen framtid och lyckas i framtidens kreativa branscher. Med kunskap, självförtroende, trygg skolmiljö och motivation är detta möjligt.

När börjar du gymnasiet?
Välj ett eller fler program