Med alla sina miljoner tittare står Netflix för 15% av världens internettrafik. Om du vill skapa nästa Netflix-succé, slående dokumentärer, långfilm eller vacker konstfilm så är vår fördjupning Film & Postproduction rätt för dig!

I dagens medielandskap tar film och rörlig grafik ett allt större utrymme som budskapsbärare och blir en större maktfaktor för varje dag som går. Att ha kunskaper kring rörlig bild och hur man effektivt berättar den story publiken vill ha är färdigheter som branschen skriker efter!

Du behöver ingen förkunskap om film och redigering för att söka till oss, bara ett brinnande intresse - vi lär dig resten!

Lärarna på Film & Postproduction

Det estetiska programmet ger dig behörighet att plugga vidare på högskolan.

Exempel på jobb i branschen: Producent, filmare, redigerare och manusförfattare. Andra exempel på yrken: lärare, polis eller jurist.

Film och ljudspår redigeras i Premiere Pro på en laptop.

VAD LÄR JAG MIG?

Här får du lära dig hantverket att filma men också postproduction som innebär klippning, rörlig grafik, redigering och färgstyrning. Givetvis jobbar du med Premiere och After Effects från Adobe CC, och har tillgång till ny, spännande kamera och ljudteknik. Vi ger dig också möjlighet att arbeta med externa företag och personer som ger dig riktiga uppdrag, allt för att du ska få uppleva hur det är i yrkeslivet. Du arbetar i team med olika projekt där ni gör allt från idé till manus och färdig produkt.

ESTETISKA PROGRAMMET

Eftersom utbildningen är baserad på det nationella estetiska programmet med inriktningen estetik och media ger den dig behörighet att läsa vidare på högskola eller universitet. Om du vid utbildningens slut vill fortsätta fördjupa dig är du både behörig och väl förberedd att ta dig an antagningsprov och studier på eftergymnasial nivå.

Elev med filmkamera i studio ler mot kameran.
Någon går i en tunnelbana och håller i en filmkamera.
Film och ljudspår redigeras i Premiere Pro på en laptop.
En lärare visar upp ett foto för två elever i ett klassrum.

OM ANSÖKAN

SÅ SÖKER DU

Du ansöker via webben för gymnasieantagning i din kommun. Om du går i grundskolan, kommer du att få ett lösenord hemskickat. När du ansöker, behöver du en sökkod. Du hittar sökkoderna på varje programsida i katalogen. Sista ansökningsdag är olika beroende på vilken kommun du bor i. Kolla med din studie- och yrkesvägledare om du är osäker eller gymnasieantagningen.

Film & Postproduction

Gymnasiegemensamma ämnen

1250
Ämnen
Poäng
Engelska 5
100
Engelska 6
100
Historia 1b
100
Historia 2b - kultur
100
Idrott och hälsa 1
100
Matematik 1b
100
Naturkunskap 1b
100
Religionskunskap 1
50
Samhällskunskap 1b
100
Svenska 1
100
Svenska 2
100
Svenska 3
100
Gymnasiearbete
100

Programgemensamma karaktärsämnen

150
Ämnen
Poäng
Estetisk kommunikation 1
100
Konstarterna och samhället
50

Inriktning

400
Ämnen
Poäng
Digitalt skapande 1
100
Medieproduktion 1
100
Medieproduktion 2
100
Medier, samhälle och kommunikation 1
100

Programfördjupning - Film & Postproduction

500
Ämnen
Poäng
Film- och TV-produktion 1
100
Film- och TV-produktion 2
100
Filmproduktion
100
Tv-produktion
100
Journalistik, reklam och information 1
100

Individuellt val

200
Välj 200 poäng. Alla kurser är 100 poäng (utom psykologi 1 och 2a).
Ämnen
Poäng
Kriminologi
Fotografisk bild 1
Animation
Naturkunskap 2
Gränssnittsdesign
Psykologi 1
Psykologi 2a
Matematik 2b
Matematik 3b
Fotografisk bild 1
Engelska 7
Entreprenörskap
Idrott och hälsa 2
Grafisk kommunikation 1
Film-och TV-produktion 1
Totalt
200
Summa 2500

JOIN US.

Mediegymnasiet är det självklara gymnasievalet för dig som är intresserad av att plugga vidare efter gymnasiet och samtidigt få vara kreativ! Fyll i dina uppgifter så får du påminnelser inför Öppna hus.

När börjar du gymnasiet?

När du eller dina föräldrar skickar in en intresseanmälan, anmäler dig till öppet hus/annan skolvisning, önskar information eller marknadsföring om våra skolor, behöver samtycke lämnas. Samtycke är frivilligt och avges när anmälan eller önskemålet skickas in. Mediegymnasiet är personuppgiftsansvarig på den skola som du har anmält intresse till. Skolan är en del av AcadeMedia-koncernen.

De personuppgifter vi behandlar är namn, e-postadress och telefonnummer för samtliga kontakter med dig samt programval och år för tänkt studiestart för information och marknadsföring. Vissa utskick innehåller spårningspixlar så vi kan se antal öppnade brev.

Uppgifterna delas med anställda inom skoladministration och kommunikation på de skolor du visat intresse för. Syftena är att administrera besök, skicka marknadsföring, andra meddelanden och påminnelser. Vi kan även komma att dela uppgifter till kommunikatörer på bolag inom koncernen för marknadsföring av liknande utbildningar. Vidare lämnar vi information till myndigheter om vi är skyldiga att göra så enligt lag.

De rättsliga grunderna är samtycke för administration av skolbesök och svar på allmänna frågor samt berättigat intresse för den marknadsföring som inte följer av samtycke. Reklam för liknande utbildningar anser vi motiverade i viss omfattning. Utlämnande till myndigheter följer av rättslig förpliktelse. Uppgifterna lagras i ett år efter att ansökningstiden för den sökta utbildningen gått ut. Vid tillbakadraget samtycke gallras uppgifterna omgående.

Till tekniskt stöd anlitas personuppgiftsbiträdena AcadeMedia Support AB, Microsoft Ireland Operations Ltd och Infobip Sweden AB. Uppgifterna kan komma att behandlas i Sverige/EU och i de s.k. tredjeländerna USA, Brasilien, Kina, Indien, Vietnam, Malaysia och Ryssland. Överföring till tredjeländerna sker med stöd av EU-kommissionens standardavtalsklausuler.

Du kan när du vill dra tillbaka ditt samtycke, invända mot behandlingen, begära registerutdrag, rättelse eller att vi begränsar behandlingen. För att avregistrera dig från digitala reklam- och kommunikationsutskick, följ instruktionerna i det SMS eller e-post som du har fått från oss. Du kan även kontakta skolan för detta på fliken Kontakt i menyn.

KONTAKT

Vårt dataskyddsombud kontaktas på dataskydd@academedia.se. Vid klagomål på personuppgiftsbehandlingen skickas det till tillsynsmyndigheten IMY (www.imy.se).