Mediegymnasiet på P3 Guld!

En elev blir intervjuad i en dramatiskt ljussatt fotostudio.

Tio elever från Mediegymnasiets Film och Postproduction har fått skarpa uppdrag till helgen. De ska vara kameraassistenter på P3 Guldgalan, 27 januari i Partille Arena.

Mediegymnasiets elever som ska vara med under galan arbetar med varsin fotograf under repetition och sändning. Deras jobb är att underlätta fotografens arbete genom att hålla ordning på kablar, annan teknik och hjälpa till med det fotografen behöver hjälp med.

Jobbet som kameraassistent är relativt enkelt men en värdefull erfarenhet. Under arbetet får eleverna vara en del av ett proffsigt kamerateam och följa kommunikationen mellan golvet och kontrollrummet.  Det är guld värt för alla elever som är med.

Det har hänt upprepade gånger att elever har fått nya uppdrag efter P3 guld och till exempel fått följa med från Mello i Göteborg till finalen i Stockholm, eller från jobb för Göteborg & Co till Götaplatsen på Kalaset.

Med avbrott för pandemin har Mediegymnasiet varit med på P3 Guld i flera år. Elever har också varit med på Melodifestivalen och även Idol.  Nuvarande filmelever har också extrajobbat på Bingolotto.