Kärleksvecka

En vecka fylld med lektioner på tema kärlek och relationer samt andra viktiga och roliga aktiviteter på skolan, det är vad Kärleksveckan på Mediegymnasiet innebär. Hur fungerar onlinedating? Hur framställs relationer i sociala medier, hur har synen på sex sett ut genom historien och hur ser vi på porr? Detta är frågeställningar som elever och lärare arbetat med under Kärleksveckan.

Kärleksveckan har blivit en tradition på Mediegymnasiet som både elever och lärare ser fram emot varje läsår. Detta år inleddes veckan med att biovisning och premiär av filmelevernas "kärleksfilmer". Grafeleverna har inför veckan gjort affischer på kärlekstema och i Estetisk kommunikation har man producerat Alla hjärtans dags-kort. Även i de mer teoretiska kurserna arbetar men med kärlekstema, på mattelektionerna fick eleverna arbeta med mönster som styr våra kärleksliv och räkna på hur stor sannolikhet det är att man träffar kärleken och om den kommer att hålla. På andra lektioner har man arbetat med hur relationer framställs i sociala medier och hur vi själva framställer oss. Åk 3 har fått arbeta med vad som är en bra relation, hur vi ser på porr samt synen på sex genom tiderna. Det har även lästs litteratur inom ämnet kärlek samt skrivits kärleksbrev och dikter.

Alla elever har också haft en övning i samtycker där man har fått träna på att säga nej. Skolans skolsköterska och specialpedagog har också haft lektion med alla klasser där man har prata om våld i nära relationer.

Eleverna på Samhällsprogrammet har inför veckan arbetat fram en utställning om kärlek och vänskap. Utställningen vänder sig till barn mellan 9-11 år och ska visa vad kärlek är, hur det känns att vara kär och vem man kan vara kär i. Under veckan hade vi besök av två klasser från grundskolan som fick titta på utställningen och göra olika aktiviteter som spel och frågesport.