Efter studenten: Isabelle och Matthew läser vidare på designutbildning

Två elever står i Mediegymnasiets lokaler och tittar in i kameran.
För några veckor sen fick vi besök av tidigare eleverna Isabelle och Matthew. Självklart passade vi på att ställa några frågor om vad de minns från sin tid på Mediegymnasiet.

Isabelle Dubar

Isabelle tog studenten från estetiska programmet 2019 och läser idag utbildningen Digital Designer på Yrgo i Göteborg. Här berättar hon om hur Mediegymnasiet gav henne möjligheten att prova på det hon alltid har varit intresserad av; färg, form och textproduktion.

Vad tyckte du om din tid på Mediegymnasiet?
Jag trivdes väldigt bra. Mina klasskamrater var trevliga, lektionerna roliga och intressanta, och jag kände att alla lärare var engagerade i sina egna kurser. Något som var roligt men också bra var chansen att i åk 1 få testa på olika programfördjupningar innan man var tvungen att göra ett val inför åk 2.

Finns det något särskilt tillfälle du minns från din tid här?
Varje år såg jag fram emot skolans egna ”Award show” som hette Guldsköldsgalan. När jag gick i åk 3 fick jag ansvaret att designa lite av galans visuella identitet. Jag skapade loggan och bestämde hur all text skulle skulle sitta på varje pris. Det var roligt att få arbeta i ett större projekt med andra och få bidra med det man fått öva på under sin programfördjupning.

Vad tog du med dig från dina år på Mediegymnasiet?
Jag hade väldigt roligt tack vare duktiga och snälla lärare och klasskamrater. Tack vare Mediegymnasiet fick jag prova på det jag varit intresserad av hela mitt liv, att skapa med färg, form och text digitalt. Jag kommer alltid komma ihåg lokalerna som var ljusa och hade mycket karaktär. Frukosten som skolan bjöd på varje fredag kommer jag heller aldrig att glömma, det var så mysigt på vinterhalvåret när det var mörkt ute och man steg in i skolan där elever satt och åt bland tända ljus.

Matthew Blaxland

Matthew tog studenten från estetiska programmet 2020 och har sedan dess börjat läsa yrkesutbildningen Digital Designer. Här berättar han om tekniska kunskaper och känslan för design som han fick med sig från Mediegymnasiet.

Vad tyckte du om din tid på Mediegymnasiet?
Jättebra, vi fick lära oss massor på ett roligt och fritt sätt. Nu i efterhand är det väldigt tydligt att gå på Mediegymnasiet var det rätta valet för mig, stort tack till Andreas (lärare i grafisk kommunikation, reds. anm.) :).

Finns det något särskilt tillfälle du minns från din tid här?
För mig står gymnasiearbetet ut, kul att lägga ner mycket tid på ett projekt och samarbeta med en klasskamrat. Det projektet vi valde att göra liknar även det vi jobbar mycket med idag.

Vad tog du med dig från dina år på Mediegymnasiet?
Jag tog med mig några vänner med samma intresse i design. Även den tekniska kunskap jag fick i Adobe-programmen och känsla för design som jag haft jättestor nytta av.